SPONSORED ADVERT

Thursday, August 29, 2019

Going to this cinema is one dazzling affair!

By Ar. Vinita Wagh
Photography: Manish Anand; courtesy DesignEx
Read Time: 2 mins
"PVR Gurugram studio DesignEx indiaartndesign"
.

DesignEx, with their indulgent, classic-contemporary nuances, designs this Gurugram PVR, bringing back the unmistakable theatre spirit that the golden years were famous for…

Marking an inescapable presence in the multiplex industry with this retro fusion concept, the theatre offers timeless appeal, infusing novelty into an ambience that references the past.

"PVR Gurugram studio DesignEx indiaartndesign"
.
"PVR Gurugram studio DesignEx indiaartndesign"
.

Reintroducing the days when movies constituted a grand entertainment experience, multiple accessories, ornamentation and materials cohere to create a larger-than-life dramatic atmosphere. With each spatial element crafted into an architectural showpiece, the interiors play up each feature’s individuality and yet underline its harmony with the surrounds. 

"PVR Gurugram studio DesignEx indiaartndesign"
.
"PVR Gurugram studio DesignEx indiaartndesign"
.
"PVR Gurugram studio DesignEx indiaartndesign"
.
"PVR Gurugram studio DesignEx indiaartndesign"
.

The 8000 sq.  ft. linear space features an expansive all-glass exterior, complete with a show window – a brightly lit facade that lends a modern, industrial aesthetic, and the cinema foyer inside, centrally located to form the heart of the space. The stairwell, with its commanding presence, highlights the art deco style. The Kitchen Central ahead of the foyer takes on a pictorial visual, with its rear wall displaying gilded artworks and neon signage. The food kiosks replicate this design language, while the banquet seating portrays a fresh cafĂ© feel. Up ahead, the lounge is a vibrant space, big on luxury.

"PVR Gurugram studio DesignEx indiaartndesign"
.
"PVR Gurugram studio DesignEx indiaartndesign"
.
"PVR Gurugram studio DesignEx indiaartndesign"
.
"PVR Gurugram studio DesignEx indiaartndesign"
.

A strong emphasis on the material palette, furnishings and lighting conveys the underlying theme of extravagance and ostentatious splendour. The design follows a primary, neutral material palette of Satvario cladding and matte finish stones in coffee and beige tones, contrasted with charcoal and black ceramic mouldings. Adding a touch of grandeur to the space are mirrors and veneer panels, framed by brass brackets. Plush furniture, a rich colour scheme and white pendant lights add elegance to the space, intrinsically drawing upon the opulence of palatial settings.

"PVR Gurugram studio DesignEx indiaartndesign"
.

Weaving functionality with ornamentation and reflective interfaces, this multiplex makes ‘going to the cinema’ one dazzling affair.

Fact File:
Project Name: PVR, Ambience Mall
Typology: Multiplex
Client: Renaud Palliere, CEO,  International Development PVR
Architectural Firm: DesignEx
Principal Architect & Interior Designer: Smriti Raheja Sawhney
Design Team: Smriti Raheja Sawhney and Tanya Chutani
Built Up Area: 8000 sq. ft.
Location: Gurugram




No comments :

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...