SPONSORED ADVERT

Friday, July 21, 2017

Dining amid nature!

By Rutvi Ashar
Photography:Suryan/Dang; courtesy Studio Bipolar
Read Time: 2 mins 
"hwealth cafe studio bipolar indiaartndesign"
.

Studio Bipolar’s health café design endorses nature as the ultimate therapeutic!

Hwealth Cafe in New Friends colony, Delhi is completely au naturel. The 2200 sq. ft. café builds on the concept of being in touch with the surrounding lush greenery, while consuming all-natural products inside. This isn’t just a gourmet dining experience; all five senses are forced to react to the ingenious use of pinewood, clear glass and funky hexagonal-tiled floor pattern.
 
"open to nature hwealth cafe studio bipolar indiaartndesign"
.
"pinewood branches hwealth cafe studio bipolar indiaartndesign"
.
"pinewood flooring hwealth cafe studio bipolar indiaartndesign"
.

The space is divided into separate seating zones that cater to a wide range of customers; although, it appears as one cohesive whole via the use of polished pinewood ceiling members, pendant lamps and tungsten filament bulbs. The cafe is split over two levels; you enter at the ground floor and are immediately greeted by branching pinewood members that create a canopy for the space. Above that, a green metal girder shoots across, dropping pendant lights over the seating. The cool metal stands strong against the light wood and soft textures, ultimately pulling the space together.
 
"interiors hwealth cafe studio bipolar indiaartndesign"
.
"Spanish tiles flooring hwealth cafe studio bipolar indiaartndesign"
.
"brand language hwealth cafe studio bipolar indiaartndesign"
Add caption

On the upper level, the glass perimeter brings in unconstrained views. Taking complete advantage of this, the upfront bar-style seating faces full-height windows to ensure a scenic view for those customers looking for a quiet nook. The natural green exterior flows inside, emphasising the café’s earthy theme, well-portrayed in the use of deep green for its branding.
 
"exterior hwealth cafe studio bipolar indiaartndesign"
Add caption
"details hwealth cafe studio bipolar indiaartndesign"
Add caption

Generously used and beautifully complementing the orange lighting is the oak wood furniture, false ceiling and staircase. The undulating placement of light fixtures highlights the sculptural quality of the pinewood vertical members. The use of fresh and vibrant tones coupled with the clever use of glass and wood lend classic touches to Hwealth Café that quite simply reminds you that eating clean and polishing off your plate comes as a guarantee here.


Fact File:
Client: Atul Talwar
Design Firm: Studio Bipolar
Lead Architects: Ujjwal Sagar, Sanjana Mathur
Area: 1200 sq. yds. (Covered area: 2200 sq. ft.)
Location: New Friends colony, New Delhi

No comments :

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...