SPONSORED ADVERT

Tuesday, August 23, 2016

For the perfect night out!

By Savitha Hira with inputs from Rutvi Ashar
Photography: Courtesy Between Spaces Architects
Read Time: 2 mins

 
Slickly-earthy Komatose Club
Slickly-earthy Komatose Club

Komatose Club, Hyderabad, trending as the go-to place this season, is the handiwork of a discerning design acumen that employs local fabricators and carpenters...

Sporting a slickly-earthy ambience (if one could call it that), well defined symmetry in wire-cut brickwork anoints the envelope that is partially industrial-like with an exposed-services ceiling.
 
Komatose Club, Hyderabad
Komatose Club

Conceptualised by design studio, Between Spaces from Bangalore and executed by Rahul Associates, the club and its adjoining restaurant, Jonathan’s Kitchen are part of a larger hotel building, occupying a site that admeasures 55’ x 86’ x 19’.
 
Various seating options at Komatose
Various seating options at  Komatose
Island bar counter at Komatose Club
Island bar counter at Komatose Club

Complementing the restaurant in its colour palette and ethos, the club animates a centrally-positioned 20 ft long island bar counter in its 1500 sq. ft. ground floor; and a 500 sq. ft. steel-structured mezzanine area for more private occupancy.

Spatial fluidity is maintained via an entrance foyer that leads to the two hospitality venues, instantaneously creating a dramatic element of surprise with the verticality of each of the spaces.
 
Eye-catching island seating at Jonathan's Kitchen
Mezzanine at Komatose Club

At Komatose, the vertical volume is ably juxtaposed by the linear island bar that is the cynosure of all eyes. Besides the bespoke bar stools around this island, table-seating, a semi-circular bench with a plethora of throw cushions and lounge seating adjacent to the external glazing, comprise the other comfort options, inviting people to unwind. 
 
Eye-catching island seating at Jonathan's Kitchen
Eye-catching island seating at Jonathan's Kitchen

Resonating the theme of “comatose – to pass out”, mood lighting is catered to via ambient wall washers and a bespoke huge sculptural light fitting of the same size as the bar counter, made in hot rolled sheet and perforated metal sheet and suspended over the bar!
 
Dining hall at Jonathan's Kitchen
Dining hall at Jonathan's Kitchen

As the bare burnt brick walls in their gorgeous decorative bonds end, the eye is directed softly into the black exposed ceiling that makes the entire volume seem larger than it really is, echoing the vivid colours of the furniture and other interior elements.  

wire-cut brick panels
Seating at Jonathan's Kitchen - complements that of Komatose Club

Heavy drapes falling over the external glazing add warmth and privacy to the space as the pseudo-rich palette of polished cement, teakwood, black granite, and American walnut veneer panelling contributes to the textural nuances, resonating with the undercurrent of the thematic.

No comments :

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...